Museumsdirektør Frans-Arne Stylegar fortalte delegasjonen fra Kulturrådet og departementet om hvilke muligheter kvenmuseet vil kunne få i de gamle lokalene til NRK i Vadsø. NRKs Per Kristian Brachel (t.h.) syns det er flott at kvenmuseet ønsker å ta over bygget. KUVAT HEIDI NILIMA MONSEN

Museumsdirektør Frans-Arne Stylegar, styret og de ansatte ved kvenmuseet i Vadsø har jobbet hardt for å utvikle kvenmuseet. Her er fra et besøk av en delegasjonen fra Kulturrådet, departementet og NRK i forbindelse ved kjøp av NRK Finnmarks gamle lokaler. KUVAT HEIDI NILIMA MONSEN

 

.

Da samarbeidspartiene Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig folkeparti ble enige om statsbudsjett for 2017 denne helgen, var det bakt inn 3.5 millioner kroner til Varanger Museums kvenmuseum i Vadsø.

Pengene skal gå til ny utstilling og nødvendige bygningsmessige tilpasninger.

Museet ble både sjokkert og svært skuffet da det viste seg at de ikke lå inne i budsjettforslaget som ble presentert i oktober.

– I praksis betyr det at regjeringen ikke vil støtte eller satse på kvenmuseum på noen måte. Uten eget museum er minoriteten funksjonshemmet, sa avdelingsleder Kaisa Maliniemi da budsjettforslaget ble presentert for to måneder siden.

Museet hadde søkt om 3.5 millioner kroner til drift, sammen med 1.5 millioner kroner til et forprosjekt for å gå fra lokale Ruija kvenmuseum til å bli et nasjonalt kvenmuseum.

Det skal ha vært Venstre som ønsket midlene til museet inn i statsbudsjettet.