Et fotografi fra så langt tilbake som 2014, den gang da kvensk ungdom tok turen motsatt vei av årets tur, nemlig fra Norge til Sverige, nærmere bestemt til leir i Pajala. (Arkivfoto)

 

Tidligere forpurret av pandemi, til høsten gjøres det nytt forsøk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Velkommen til samarbeidsleir i Kvænangen», heter det fra Norske kveners forbund – Ruijan kvääniliitto og Svenske Kväner – Lantalaiset Kiruna.

Kjækan skole i Kvænangen er stedet, der NKF-RK for øvrig har sitt hovedkvarter, og tidspunktet er fredag 5. til søndag 7. august i år.

«Ett språk, en kultur, ett folk» lyder tittelen på arrangementet. Her blir det felles middag for dem som ønsker det, det foregår på brygga i Kjækan på lørdagen, samt lunsj fredag og søndag. Forbundet melder at kun påmeldte får tilbud om middag og lunsj. Måltider som for øvrig er gratis for påmeldte, idet det er ingen leiravgift for deltakere.

Fra programmet kan vi raskt melde godbiter som samling, grilling og mingling, mulighet for fjordfiske og kulturinnslag. Lederen blir til stede, og det blir presentasjon av begge arrangør-organisasjonene. Ivar Bjørklund skal holde foredrag om kvenene i Kvænangen, og fra begge land skal respektive sannhetskommisjoner orientere. Pluss utveksling av ord og uttrykk på meänkieli og kvensk, og utflukter til tjæremile, Dalsstuene, Kventunet og mye mye mer.

For påmelding og mer praktisk info, se her: Velkommen til samarbeisleir