Fra januar 2020 la avisen Ruijan Kaiku om om til magasinformat. Noe leserne satte pris på, skal vi tro mottakelsen så langt. (Foto: Arne Hauge)

 

Gode tilbakemeldinger for Ruijan Kaikus papirsatsing.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Ruijan Kaiku er kvenenes blad, vi står på krava i «trykt og tynt.» Og selv om vi endret papirkvalitet fra nummer 1-2020, så lager vi stadig – og naturligvis – avis. Men det nye formatet for kvenfolkets viktige nyhetsformidler, det har åpenbart kommet for å bli.

«Den er bedre nå, avisen. Hvitere papir og finere bilder. Den er letter å bla i, og lettere å lese. Håper dere fortsetter sånn, for det betyr mye for kvenene å ha ei avis som den dere lager.»

Omtrent slik lyder tilbakemeldingene vi i redaksjonen i ruijan Kaiku har fått, gjennom det første året med avis i magasinformat med papir i magasinkvalitet. Tykkere og penere papir og et format som mer drar assosiasjon til lektyren i bladhyllen på venteværelset hos doktoren, enn til gamlefar i godstolen skjult bak Aftenposten og piperøyk.

«Sakene dere skriver om er jo i mye samme gate som før, men det er liksom mer å lese nå. Mer stoff for oss kvener.»

Har vi også hørt lesere si, en type tilbakemelding som verdsettes i ei vanskelig tid hvor avlyste festivaler og digitale møter har gjort livet vanskeligere for mediafolket. Og jo, vi er ei avis for kvener, norskfinner og skogfinner, og det skal vi være også i 2021. Kan vi altså trykt melde.