Kåfjordkoret og Sami Lavlunjoavku/Samisk sanggruppe danner et slagkraftig kor når de om to uker reiser til USA for å delta på den årlige høstfesten i Minot, Nord-Dakota. KUVA TOVE HAUGERUDBRÅTHEN

Kåfjordkoret og Sami Lavlunjoavku/Samisk sanggruppe, ledet av Silje Hjellemarken Helland, danner et slagkraftig kor når de om to uker reiser til USA for å delta på den årlige høstfesten i Minot, Nord-Dakota. KUVA TOVE HAUGERUDBRÅTEN

 

.

Kåfjordkoret og Sami Lavlunjoavku/Samisk sanggruppe danner et slagkraftig kor når de om to uker reiser til USA for å delta på den årlige høstfesten i Minot, Nord-Dakota.

Tove Haugerudbråten

Når koret, som har et samarbeid med koret ”Nordaførr” fra Tromsø skal holde en rekke konserter og ellers promotere Nord-Norge ved å delta på ulike andre arrangementer, kurs, presentasjoner med mer, blir det blant annet med kvensk salmesang.

Armon lapset

Da koret møttes sist helg til samling på Kultursenteret i Olderdalen for å finpusse på repertoaret, ble det øvd heftig på sangene de skal ta med seg over Atlanteren.

Det amerikanske festivalpublikummet kan glede seg til både unison sang og krevende korsatser slik som ”Gula gula” i arrangement av Ivar Thomassen og Frode Fjellheims ”Trommenes luohti”. Koret har på repertoaret forsamlingssanger som eksempelvis ”Armon lapset” og ”Siona hearvás joavku dál” som har sin opprinnelse fra Kåfjord.

Populær norsk høstfest

Ved ankomst skal korene først reise nordover til Metigoshe Ministries og allerede på fredag skal de ha konsert i den gamle emigrantkirka Lesje kirke. Videre går turen til Turtle Mountain Indian reservation for ulike aktiviteter, museumsbesøk og konserter. Mandag 26.sept ankommer koret Minot for så å være til stede i Tromsø Cultural Village og Troll Stage hver dag fram til festivalen avsluttes på lørdag. Korets medlemmer som stiller i kofter vil nok også bli å se på ”bunad parade”.

Den norske høstfesten i Nord-Dakota har blitt arrangert årlig siden 1978, og besøkes av titusenvis av mennesker. På årets festivalscene står også Bjøro Håland, brødrene Emil og Didrik Solli Tangen, bandet Chicago og legendariske Neil Sedaka.