Ruijan Radio -den kvenske radiosendinga/podcasten med Heidi Nilima Monsen og Martin Hovden.

Det er ikke alltid ting går helt slik som planlagt. Denne ukens Ruijan Radio-sending er fullstendig viet til alle de fantastiske arrangementene som kvenildsjeler over det ganske land har planlagt for kvenenes store dag 16.mars, men like etter at Heidi og Martin hadde spilt inn episoden ble det kjent at det ene etter det andre av disse arrangementene avlyses eller endres på grunn av den pågående koronapandemien. Dermed er det noen opplysninger i denne episoden som dessverre ikke er helt oppdatert.

NB: ALLE ARRANGEMENTER VI SNAKKER OM I SENDINGA ER AVLYST!

I sendinga forteller Raymond Olufsen at man i Vadsø markerer Kvenfolkets dag med gudstjeneste dagen før selve dagen, og at det blir kaffe og kaker på Ruija kvenmuseum på formiddagen, mens boka «Kvenene – et folk ved Ishavet» blir fokus på bibliotekets arrangement på kvelden.

Også i år lager Alta Kvenforening en hel liten festival tilknyttet 16. mars. De kvenske kulturdagene har de siste ti årene inneholdt både filmkveld, kvensk gudstjeneste og arrangement på museet. Grete Alise Nilima Monsen forteller mer om dette i sendinga.

Ellers får vi som vanlig høre litt forskjellig musikk, både fra fjern og nær. Også en kvensk artist! Martin skal få seg en ny hjemmelekse, mens Heidi forteller en vits på kvensk. Einar Niemi fortsetter sin foredragsserie om Kvenenes historie. Det blir også mulighet til å vinne den eksklusive Ruijan Kaiku-koppen. Denne ukens konkurranse er: Hvilken dato er Kvenfolkets dag? Hvis du vet svaret så kan du sende det på sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP_RA. Du må også skrive navnet ditt i sms’en. Og gjerne komme med ros og en ønskelåt.

Ruijan Radio sendes på Radio Altas sendeflate (FM 106,9 i Altaområdet, DAB+ og nettradio lyd.radioalta.no) torsdager klokken 11, med reprise fredag til samme tid. I tillegg kan du når som helst laste ned sendinga som podcast på for eksempel Spotify og Itunes.