(Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Hei alle sammen. Mie olen Frank Halvorsen. Så er vi i gang med andre halvdel av 2023 og dette er første høstsending.

(For hele sendingen er det bare å trykke på de tre prikkene i bildet under, og spille den av på Spotify)

I dag blir det mange forskjellige innslag å høre. Vi skal høre om alt fra smedkurs til spennende ting om politikere som har vært på besøk i Finnmark. Og så skal vi en tur innom vårt naboland Sverige der mange av oss kvener stammer fra.

Blant annet skal vi snakke med ei som heter Anna Jaako og som vi traff på butikken i bygda Juoksengi i Øvertorneå kommune, eller Polarsirkelbygda som noen liker å kalle den. Der prater stort sett alle de nesten 300 innbyggerne Mienkeli, eller Vårt språk som dem sier i Tornedalen.

Vi skal også til Børselv der Kontroll- og konstitusjonskomité på Stortinget besøkt Kvensk institutt – Kainun institutti. Før Stortinget vil bestemme hva som skal skje etter at rapporten ble lagt fram 1. juni, skal komitéen behandle rapporten og komme med sine innstillinger. Vi var til sted i Børselv, hvor vi også fikk med oss et smedkurs i regi av en mestersmed.

Og så skal vi en tur til Langfjorddagan 2023, i bygda Langfjordbotn i Alta kommune i Finnmark. Denne sendingen har med andre ord masse innhold med sterk kvensk relevans, så her er det bare å glede seg.