Seniorrådgiver i Språkrådet, Pål Kristian Eriksen, sier seg svært positiv både til antallet og mangfoldet i nominasjonene. (Foto: Privat)

 

For tredje gang deler Språkrådet ut Kieliraajin kielipalkinto – Kvensk språkpris. Søndag gikk fristen for nominasjoner for 2021 ut.

 

Kristine Jonas
kristine@ruijan-kaiku.no

 

Seniorrådgiver i Språkrådet, Pål Kristian Eriksen, kan nå fortelle at de har fått inn rundt 15 nominasjoner til prisen, som har en pengepremie på kroner 25 000.

– Vi tillater at både enkeltpersoner, grupper og organisasjoner kan nomineres, og vi ser en god blanding av begge typene, i tillegg til en god aldersspredning. Det er veldig mange navn som er kommet med, sier Eriksen, som sier han dessverre ikke kan røpe hvem som er blant kandidatene.

– Spennende

Prisen deles ut til en person, gruppe, organisasjon, forening eller institusjon som har bidratt til å fremme og bevare det kvenske språket. Det er denne innsatsen som skal vektlegges når juryen nå skal bestemme hvem som mottar prisen.

– Det blir veldig spennende både innad i juryen, og i prosessen videre, legger Eriksen til.

Prisen ble første gang tildelt Eira Söderholm og Agnes Eriksen i 2017, og senere Liisa Koivulehto i 2019.

Digital utdeling

Utdelingen skjer på den kvenske språkdagen 26. april, men Eriksen forteller at det dessverre ennå er stor usikkerhet rundt arrangementet.

– Vi tar høyde for at det blir en heldigital utdeling, men detaljene annet enn dette er ikke konkretisert ennå. Det jeg vet, er at det blir informert i en rekke kanaler når dette er klart, forsikrer han.

– Jeg vil også takke alle for engasjementet rundt prisen, og en stor takk til alle som har sendt inn nominasjoner, sier seniorrådgiveren.