Med kvendrakter og god energi håper Kven Østlandet å nå mange på sosiale medier. (Illustrasjon: Kven Østlandet/Etelä Norjan kveeniseura)

 

Kven Østlandet frister med foredrag, innlegg, debatt og bevertning. Lørdag 6. november dukes det for åpent møte.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Nokså nylig fikk Ruijan Kaiku ei hyggelig melding fra Nils-Einar Ørnebakk, lederen for Kven Østlandet kvenforening:

«For bedre å fremheve foreninga Kven Østlandet har vi opprettet ei facebook-side. Den kommer i tillegg til dagens facebook-gruppe», meldte lederen, der målet naturligvis er å nå enda bedre ut til kvenfolket. Ørnebakk klargjør at facebook-siden finnes under navnet Kven Østlandet kvenforening – Etelä Norjan kveeniseura. Foreningen har nå altså både side og gruppe på sosiale medier, kan det tilskyndes.

Nils-Einar har også oppdatering i forhold til møtet de skal ha, et møte vi før har skrevet om, og som måtte flyttes til lørdag 6. november. Det foregår i Amalie Skram salen på Litteraturhuset i Oslo, der hovedinnleder er historiker Trond Gabrielsen. Einar Niemi sto på plakaten, men endring måtte gjøres.

Sentralt i møtet står rapporten fra Telemarksforskning, en rapport bestilt av Kommunaldepartementet i forbindelse med deres utarbeiding av stortingsmelding nr. 12 om de nasjonale minoritetene. «Den ble fullført og levert oppdragsgiver i 2019, men offentliggjort i 2020», heter det fra invitasjonen.

Ellers blir det flere innlegg, samt også debatt. Påmelding må sendes innen 1. november, til epost oslo@kvener.no eller på tekstmelding til Anne Wilhelmsens telefon 905 10879.