Tornionväylä keskiyönauringossa. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Har invitert til skrivekonkurranse for ungdom og utlyst kulturstipend for 2023.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Tornedalsrådet ønsker for tiden ungdom mellom 13 og 16 år velkommen til å delta i en skrivekonkurranse. De tre beste bidragene vil bli premiert med henholdsvis 2500-, 1500- og 1000 kroner, og får i tillegg plass i Tornedalens årbok. Det skriver rådet på sin nettside.

Konkurransebidragene kan enten være en fortelling eller en tegneserie som handler om egne erfaringer, drømmer, noe vanskelig eller noe deprimerende. Tema for konkurransen er «Tornedalen – Livet ved grensen», og man velger selv om bidraget skrives på norsk, kvensk, meänkieli, finsk eller svensk.

Det hele sendes per e-post til pia.suonvieri[a]tornedalen.org senest 31. januar 2023.

Kulturstipend

Den siste dagen i januar er også frist for å søke på Tornedalsrådets kulturstipend for 2023. Hensikten med ordningen er å støtte opp om forskning og kulturvirksomhet som støtter Tornedalens kulturelle, økonomiske og samfunnsmessige utvikling, melder rådet.

Grenseoverskridende virksomhet mellom minst to land er et krav, all den tid rådet vil oppmuntre til grenseoverskridende kulturvirksomhet. Stipend og bidrag kan søkes av privatpersoner, grupper og organisasjoner, så lenge prosjektet på en eller annen måte er relevant for Tornedalen.

Les mer om Tornedalens kulturstipend

Kulturstipendets størrelsesorden er på 60 000 svenske kroner, og deles mellom minst to søkere, noe som er greit å vite når man skriver søknaden. Rådet gjør også oppmerksom på at støtte kun bevilges til søknader med en strukturert formulering, med en tydelig prosjektplan og budsjett.

Grenseoverskridende samarbeid

Tornedalsrådet er et grenseoverskridede samarbeidsorgan mellom kommuner i Finland og Sverige som ligger langs grensen i Tornedalen, og tilstøtende kommuner i Norge.

Rådets hovedoppgaver er å fremme medlemskommunenes og innbyggernes interesser, profilere og markedsføre Tornedalen, utvikle næringsliv og arbeidsmarkedet, fremme utvikling av utdanning og kompetanseløft, utvikle infrastruktur, og bevare og utvikle Tornedalens kultur.

Medlemskommuner på norsk side er Storfjord, Kåfjord, Nordreisa og Lyngen.