Arbeidet til Sannhets- og forsoningskommisjonen må sies å ha sterk akademisk forankring. Jobben består også mye i møter med tidsvitner og andre. Nå trenger sekretariatet to assistenter. (Illustrasjonsfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Tilbys spennende arbeidsoppgaver under granskingen av fornorskningspolitikken.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

I dag er det arbeidernes dag 1. mai, onne päiväle forresten, og da er det ekstra kjekt for Ruijan Kaiku å kunne tilby jobber til folket.

Det vil si, det er ikke vi, men Sannhets- og forsoningskommisjonen som tilbyr jobbene. Vi bare melder saken, for hør her:

«Er du masterstudent ved UiT og på utkikk etter spennende jobb? Sannhets- og forsoningskommisjonen søker etter 2 studentassistenter. (…) Stillingene er ledig for tiltredelse snarest,» heter det i nyheten om utlysningen, lagt ut på nettsidene til UiT Norges arktiske universitet torsdag 30. april.

Hver av stillingene er inntil 50 prosent, og jobben består i å bistå bistå sekretariatet under kommisjonens arbeid. Blant kvalifikasjonskravene veier kompetanse på samisk, kvensk eller finsk språk inn som en fordel, det samme gjør kjennskap til kvensk, samisk eller skogfinsk kultur.

Det står mange flere opplysninger i utlysningen, så klikk på lenken og se om dette kan være noe for deg. Søknadsfrist er 1. juni, tar vi med. Her er lenken:

Sannhets- og forsoningskommisjonen søker etter to studentassistenter