KvääniÄänii sang under åpningen av nybygget Halti i oktober. Nå starter de snart opp med nye øvinger. KUVA LIISA KOIVULEHTO

KvääniÄänii sang under åpningen av nybygget Halti i oktober. Nå starter de opp med nye øvinger. KUVA LIISA KOIVULEHTO

Språkkafeen i Kvænangsbotn og kvenkorets øvinger i Olderdalen starter snart opp igjen etter juleferien.

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

– Halti kvenkultursenter er veldig fornøyd med oppmøtene både på språkkafeen i Kvænangen og på KvääniÄäniis sangøvinger i Kåfjord. Dette er to tilbud vi ønsker å fortsette med, derfor har vi lagt opp en plan for våren 2016, skriver kultursenteret på sine nettsider.

 

Populær språkkafé 

Språkkafé på Grendehuset i Kvænangsbotn har vært et svært populært tilbud det siste året, og deltakerne fikk ekstra innputt da Kvensk Institutt/Kainun Institutti holdt et kvenskkurs som del av Paaskiviikko. Fram mot sommeren er det tenkt at språkkafeen skal arrangeres en onsdag i måneden, og første møte blir 20. januar, fra klokken 18.00 til 20.30.

 

«Kvenske stemmer»

KvääniÄänii betyr «kvenske stemmer», og koret er et tilbud til alle barn, ungdom og voksne som vil synge på kvensk. Språk- og notekunnskap er ikke nødvendig, da opplæring blir gitt underveis. KvääniÄänii møtes en torsdag i måneden på kultursenteret i Olderdalen for å øve inn sitt repertoar av kvenske sanger. Første øving er 14. januar fra klokken 18.00 til 20.30.

– Spørsmål om tilbudene kan rettes til vår språkarbeider Tove Reibo, informerer kvenkultursenteret.