Vi har tidligere etterlyst flere kvenske ting, og selv om den er liten så er den praktisk, den vi nylig fant på butikken Montana i Alta. Vi snakker om det navnemerket som her – dessverre – ikke ses på en koffert med kurs for Gran Canaria, men dandert ved to julestjerner i anledning hyggelig julebrev fra NKF. Merket er av gummi og solid, det har fin reim av lær og plass bakpå til personalia. (Foto: Arne Hauge)

 

Norske kveners forbund med hyggelig julehilsen til medlemmer, lokallag og støttespillere.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«2021 har vært et spesielt år for mange», innleder Norske kveners forbund – Ruija kvääniliitto i sitt julebrev i anledningen høytiden vi står foran. I deler av 2021, skriver de, har det ikke vært mulig for moderorganisasjonen å  fysisk møte andre kvener.

«Vi har likevel tatt del i noen av de største kvenske begivenhetene gjennom året, med åpningen av Vadsø museum – Ruija kvenmuseum i august som et klart høydepunkt», melder forbundet, som også viser til god medlemsvekst i året som har gått. Nå på tampen av året har de rundt 1.200 medlemmer, spredt utover hele Norge. De skriver:

«Mange medlemmer gjør oss til en sterkere organisasjon, og vår stemme blir enda kraftigere. Vi begynner å se resultatene av våre forgjengeres arbeid gjennom flere tiår, og vi fortsetter det viktige arbeidet for å ta vare på det kvenske språket og den kvenske kulturen.»

Med det takker NKF-RK for året som har gått, og skriver at arbeidet ville vært umulig uten innsatsen fra medlemmer og andre.