Hva i alle dager har Martin Hovden og Heidi Nilima Monsen å by på i denne ukens Ruijan Radio-sending, mon tro? 
(Foto: Karianne Engelien Anti)

 

 

Det er godt mulig du kommer til å nynne og trampe takten etter dagens kvensksending.

Også denne torsdagen har Heidi og Martin lagd radio. Martin lærer seg noen nye fraser på kvensk, mens Heidi prøver å lese en kvensk vits. Sistnevnte har også vært en tur i Porsanger og snakket med barnebokdebutant Anna-Kaisa Räisänen som nylig ga ut den kvenske barneboka om Linus. I tillegg får vi høre hva Noora, Åsne og May Britt i The Kveeni Girl Gang har på hjertet, mens Margrete og Frida synger litt for oss. Selvsagt blir det også konkurranse.

Hør sendinga her: RUIJAN RADIO

Og vet du svaret på konkurransen så kan du sende en sms til 2399. Husk å starte meldinga med AP RA (AP *mellomrom* RA). Du må også skrive navnet ditt i sms’en + svaret i konkurransen. Heldig vinner kan få den særdeles eksklusive Ruijan Kaiku koppen.

Les mer her: Sjekk vårt nye kvenkrus

Vi har også leitet fram noe god musikk. Vi får høre en riksspillemann fra Tornedalen traktere fela og vi presenterer en finsk hitlåt. Ikke minst spiller vi en svært kjent låt fra MGP-jr som egentlig er på samisk og norsk, men hvor vi i bandet har funnet et aldri så lite «kvenalibi.» Spent på hvilken låt og band det kan være? Hint får du i videoen under.