Her fra fjorårets familie-iskjære-dag. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Igjen klart for familielørdag med stemjern, kniver og blokker av stivnet vann.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Alta Museum er verdensarvsenter for bergkunst, eller kanskje vi bør si verdensarvsenter for iskunst? I det minste bør påstanden stemme neste lørdag, 11. februar. Da dukes det for familielørdag med åpen fullmakt til å forsøke seg som kunstner på is. Retter sagt kunstner i is, fordi det skal skrapes og skjæres og formes fine ting.

«Mellom klokken 11 og 14 kan du forsøke å skjære ut helleristninger i isblokker. Isblokka du lager vil være med på å pynte opp uteområdet ved museet til alle besøkende», meldes det på sosiale medier.

Tre timer is-skjæring, med andre ord, der museet følger på med følgende oppmuntring.

«Å skjære i is er lettere enn man kanskje tror, men man må ha de rette verktøyene og litt opplæring. Hele familien er hjertelig velkomne, og det er bare å møte opp. Vi tar forbehold om at dersom vi blir mange, vil det muligens ikke bli tid til å gjøre ferdig en hel blokk.»

Les også: Lailas kappløp med sola

Det er greit å minne om at dersom familien din stiller, så må en voksen alltid være til stede og følge opp eventuelle barn. Dette fordi redskapen er skarp. Husk dessuten varme klær og sko i fall også februarkulden melder seg på arrangementet.

«Museumskafeen er åpen og selger varm kakao og vafler, dersom det blir venting og kø.»

Arrangementet er som vi forstår åpent for alle. Museet nytter høvet til å oppfordre folk til å besøke deres nye utstillinger om Altas historie, noe som i så fall vil krever inngangsbillett i motsetning til gratisarrangementet utenfor inngangspartiet.