Line Evensen har tidligere oppfordret til «kvenfie», nå har hun laget «koronavideoer» til språkdusjbarna (Arkivfoto)

 

Line Evensen går nye veier for å språkdusje barna i Kåfjord med kvensk.

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Kåfjord kulturskole har de siste ukene lagt ut et par videoer på Facebook der Line Evensen synger og forteller litt på kvensk.

– Jeg måtte jo finne på noe i disse koronatider når plutselig alt ble stengt ned. Så begynte det å poppe opp «koronavideoer», som jeg kaller dem, og da kom vel tanken på at dette kanskje var noe også jeg kunne gjøre, forteller Evensen selv.

Disse videoene er en liten erstatning til barnehagebarna som Line ellers ville hatt opplegg med som en del av språkdusjprosjektet.

Litt rart

Selv om hun syntes det var litt rart å skulle synge og forteller foran kamera, så var det bare å kaste seg ut i det.

– Egentlig var det ganske greit å lage noe som barnehagebarna skulle få se. De er jo vant med både å se og høre meg. Verre var tanken på at «alle andre» også skulle gjøre det, men så tenkte jeg at det viktigste er jo at det kvenske språket blir brukt og at vi blir eksponert for de, forteller hun. 

Det som legges ut på Facebooksiden er for øvrig bare en liten smakebit av det kvenske språkdusjprosjektet kommunen og kulturskolen har i barnehagene. Flere videoer der Line presenterer kvenske sanger, rim og regler sendes til barnehagene og barna der.

 

En smakebit av det kvenske språkdusjprosjektet vi har i barnehagene!Flere videoer med kvenske sanger, rim og regler sendes også til barnehagene og barna der.

Publisert av Kåfjord kulturskole Fredag 17. april 2020

 

Nimilaulu

Kvenskdusjer Line har igjen laget en liten video til våre små barnehagehelter!

Publisert av Kåfjord kulturskole Onsdag 29. april 2020