Beddari og Nilsen lekte fram lyden av Skallelv ved hjelp av et hvalbein. Kuva: Rune Sundelin.

 

Musikerduoen Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen lekte seg fram til lyden av Skallelv denne helga. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Denne helga ble festivalen Lyden av Skallelv arrangert for første gang. På programmet sto blant annet musikerduoen Beddari Nilsen, bestående av Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som stilte med både konsert, samt fremføring av eventyrforestillingen Havfruas perler sammen med Astrid Serine Hoel, på bygdehuset.

Mellom slagene tok Trygve og Anne Margaret seg tid til og føle og ta på lyden av Varangerbygda Skallelv. I videoen nedenfor kan man se hva som skjedde da de fant et stort hvalbein som de lekte fram litt musikk med.

– Vi bare gjorde det instinktivt. Vi kjente litt på det, og fant ut at det var ulik lyd på forskjellige steder av hvalbeinet, forteller Trygve Beddari om den uhøytidelige seansen ved hvalbeinet.

Naturen og livet i Skallelv hadde flere lyder som inspirerte Beddari.

– Det var mange måker der med ulike lyder. Noen hermet etter hundebjeff, og etter hvert som stemninga steig i bygda hørte vi flere og flere måker som skrattet som om de hermet etter latteren rundt om, minnes musikeren. Han kan fortelle om en inspirerende festivalhelg.

– Vi møtte gamle kjente og vi møtte nye mennesker med felles interesser, både historiefortellere, musikere og folk som er opptatt av kulturarv. Det er jo alltid inspirerende, sier han.