Amnesty inviterer til foredrag om kvensk kultur (Illustrasjonsfoto: Amnesty region Vest).

 

Det inviteres til lærerikt foredrag med Kvääninuoret i Bergen.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

Amnesty region Vest inviterer til foredrag om kvensk kultur på Kvenfolketsdag, 16.mars. Arrangementet finner sted i Christies gate 12, i Bergen kl 17:00. Ruijan Kaiku har vært i prat med Elisabeth Bristow, som er opplæringskoordinator i Amnesty International Norge region vest.

Elisabeth Bristow er opplæringskoordinator i Amnesty region Vest. (Foto: privat).

– Dette arrangementet er et initiativ fra våre frivillige kursholdere som ønsker å lære mer om nasjonale minoriteter i Norge. Kursholderne jobber aktivt mot rasisme og diskriminering i norsk samfunn, og gjennom dette arbeidet har det kommet frem at kursholderne kjenner på mangel på kunnskap om våre nasjonale minoriteter, forteller Elizabeth Bristow.

– Gruppen har diskutert hvor lite man har lært om ulike minoriteter i Norge på skolen. Så når Henrik fra Kvenungdommen fortalte om foredraget sitt bestemte vi oss for å invitere ham til oss.

Les også: Kvenfolkets dag 2023: Landsdekkende oversikt

Arrangementet er et standardforedrag som er formidlet av Kvenungdommen, ment for å gi oss innblikk i kvensk språk og kultur. Foredraget var i utgangspunktet ment som et kompetansehevende opplegg for Amnesty sine frivillige kursholdere, men grunnet interesse fra flere hold ble det bestem at arrangementet skal være åpent for alle.

– Vi gleder oss til å lære mer om kvensk kultur, sier Bristow avslutningsvis.

Lenke til arrangementet finner du her: Foredrag om kvensk kultur.