Linda Hofstad Helleland fra et Alta-besøk for noen år siden. Vi ser også Bodil Andersen, hun bestyrte på den tiden Kvenstua. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

I disse dager er Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland på besøk ulike steder i landets nordligste fylke.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Statsråd Helleland besøker Alta, Kirkenes, Storskog, Tana og Båtsfjord, heter det i pressemeldingen fra Regjeringen,» utsendt mandag 31. august. Besøket foregår i tidsrommet onsdag 2. til 4. september, og starter etter det vi får opplyst i Nordlysbyen Alta. Her blir det paneldebatt i regi av NHO Arktis, med klima samt samarbeid mellom det offentlige og private som tema.

Les også dette tidligere leserinnlegget: Linda Hofstad Helleland – en kvenminister med bein i nesa

I Sør-Varanger skal ministeren møte lokalt næringsliv i Kirkenes, dette for å høre hvordan de har blitt påvirket av korona-situasjonen. Blant mye annet vil Hofstad Helleland også snakke med Sør-Varanger utvikling, om deres omstillingsprosjekt støttet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Ved Storskog grensestasjon skal Helleland senere møte Barentssekretariatet, dette for å høre om de konkrete samarbeidsprosjektene, blant annet det såkalte folk-til-folk-samarbeidet. Helleland er som kjent regjeringens ansvarlige for minoritetsspørsmål, og i Tana skal hun blant annet møte elever fra Tana sameskole, for å høre hvordan de jobber for å fremme samisk språk. Dette var bare et kort utvalg fra pressemeldingen, Hofstad Helleland har mye på programmet i løpet av de tre dagene nordpå.