23 år gamle Anja Tellervo Hansen satser på turisme i Børselv. – Det var på tide å starte noe selv, sier hun. (Kuva: Lill Vivian Hansen)

 

Den 1. juni overtok Trailing Tellervo AS drifta av Bungalåven i Børselv.

 

Lill Vivian Hansen
lill@ruijan-kaiku.no

 

Bak firmaet står 23 år gamle Anja Tellervo Hansen. Trass sin unge alder har hun allerede lang erfaring fra bransjen samt fagbrev i reiselivsfag.
Tellervo Hansen har jobbet for både North Adventure, Smarthotel Hammerfest og for Walt Disney World. Nå syntes ungjenta det egentlig var på tide å starte noe for seg selv.

– Jeg har jobbet med reiseliv siden 2010, sier hun.

Guiding

Dessuten ville hun tilbake til Finnmark og Børselv, og hun ønsket å fortsette å jobbe med reiseliv. Likevel hadde hun et par måneders betenkningstid før hun bestemte seg for å satse i kvenbygda.

– Bungalåven Bytrailing Tellervo er overnatting og kafédrift. Tellervo Hansen vil også tilby guidede turer, og fotturer til fjells, turer til Leirpollen med rein i samarbeid med Sara Visit Siida og vi har gjort avtale med Arctic Ilo om hundekjøring, forklarer hun.

– Det blir en spennende vinter, fastslår hun.

Tellervo Hansen har også troa på det asiatiske markedet.

– Det er mange turister som har lyst til å komme til fjorden, forklarer hun, og ser for seg et mulig samarbeid med finske aktører.

Tellervo Hansen har finsk mamma og behersker dermed finsk flytende. Pappa er fra Børselv.

Dugnad

Foreløpig har det ikke vært rom for å ansette noen. Familien trår derimot til når det er ventet mye folk til Børselv og Bungalåven. Derfor må familien trå til på kjøkkenet med middagslaging og vaffelsteking mens lillebror må passe på bruket når Anja av en eller annen grunn ikke kan være på stedet.

– Det blir litt dugnadsjobbing på familien, sier hun.

Planen er å leie stedet det første året og legge opp kapital til å kunne kjøpe det senere.

 

Med Bungalåven kan Anja Tellervo Hansen tilby overnatting og kafe.