Kvensk podcast med Heidi Nilima Monsen og Martin Hovden.

Over natten måtte spisebordet til Anneli Naukkarinen bli base for Porsanger kvenske språksenter på grunn av koronarestriksjoner. Med små barn i hus var det ikke bare helt enkelt. I denne ukens sending forteller hun litt om hvordan det har vært å drive språksenteret fra kjøkkenbordet.

– Det har vært rart å gå fra fullt hus på språksenteret, til at vi ikke har kunne ha aktiviteter med våre brukere. Tida nå har gått mest i planleggingsarbeid, innrømmer hun.

Vi har også snakket med altaværing Kristin Nicolaysen som prøver å finne alternative løsninger for at sønnen skal få lære kvensk når kommunen sier de ikke har mulighet til å gi det tilbudet.Til nå har bestefar Egil fungert som kvensklærer, men foreldrene håper kommunen vurderer andre undervisningsløsninger, som for eksempel samarbeid med språksenteret i Kvænangen. I sendinga forteller Kristin litt om hvorfor hun synes det er så viktig at andreklassingen hennes skal få lære kvensk.

Einar Niemi har nå kommet til del 11 i sitt foredrag om kvenenes historie.Denne gangen får vi blant annet høre litt om kvenenes relasjon til staten og andre folkeslag.Heidi forteller som vanlig en litt morsom vits på kvensk, Martin får kvensklekse. Denne gangen skal han lære seg å si «Mene vaikka hiitheen!» -et uttrykk som er hentet fra Agnes Eriksens siste bok. Denne ukens sak er om det kvenske mysteriet i Karasjok.

Og i denne ukens konkurranse spør vi «Hva heter hun som styrer det kvenske språksenteret i Porsanger?». Send svar på sms til 2399, merk AP_RA. Premien er den fantastiske Ruijan Kaiku-koppen.