Pyssyjoki-pus i tiltakende sommerpels. En hushare med adresse Børselv sittende i ei stripe sol har ellers lite med dagens sending å gjøre, det innrømmes, annet enn at programlederen glimter til med lange byks fra det ene innslaget til det andre. Og at Kyläpeli nytt av året har skiftet drakt. (Foto: Arne Hauge)

 

Hyvvää päivää. Mie olen Frank Halvorsen. Hei alle sammen. Jeg heter Frank Halvorsen og er klar for den siste sendinga før ferien her på Ruijan Radio.

Til glede for våre lyttere er dagens sending ekstra lang. Vi har kort sagt mye på hjertet. Vi skal blant annet møte Riinakaisa Laitila, som tidligere i år startet i ny jobb som språk og kulturmedarbeider på Kvensk Institutt i Børselv. Dette etter mange år ved Porsanger museum.

Samtidig skal vi også få en verdenspremiere på en kjent norsk melodi, bare med ny tekst. Teksten er på kvensk og det er bare å glede seg.

Vi skal også høre at en av de mest markante kvenene står på flyttefot til Vestlandet. Hans kone er også godt kjent i kvenske kretser, og vi skal få høre hvorfor de forlater Nord-Norge.

Ikke nok med det, vi gir deg også et overblikk over hva som skjer under årets Kyläpeli, landsbyspelet som arrangeres i ny drakt, fra 11. til 13. august i Nordreisa.

For ikke å glemme; riksantikvar Hanne Kosonen Geiran har vært i Salangen, hvor hun offisielt erklærte Fjeldstad gård som kvensk og fredet. Ruijan Radio var til stede der også.

Og når dagens sending er historie, er det sommerferie og jeg er ikke tilbake før 18. august. Fram til da ønsker jeg dere alle en fantastisk sommer.

Da høres vi. Sitten meitä kuullaan.