Det blir samtale om sannhet og forsoning under årets Arendalsuka. Bildet er fra åpningen av fjorårets arrangement. (Illustrasjonsfoto: Mona Hauglid / Arendalsuka)

 

Inviterer til samtale om sannhets- og forsoningskommisjonens rapport i Arendal.

 

Tale Igeland Eilertsen
tale@ruijan-kaiku.no

 

I august er UiT Norges Arktiske Universitet i Arendal under Arendalsuka med arrangementet «Sannhet og forsoning – hva nå?». Til arrangementet kommer blant annet leder i NKF-RK Kai Petter Johansen og Vebjørn Vinjar Karvonen fra Kvenungdommen. Dagfinn Høybråten som var leder for kommisjonen kommer også til Arendal.

Arrangementet inviterer til samtale om denne historiske sannhets- og forsoningskommisjonens rapport, og spørsmål som stilles er: hvordan går veien videre herfra? Hva betyr rapporten for norsk språk- og utdanningspolitikk og hvordan vil rapporten prege politikken for Norges urfolk og nasjonale minoriteter i årene som kommer?

Arrangementet finner sted 17. august, og består av tre deler. Første delen er en samtale om arbeidet med sannhets- og forsoningskommisjonen. Deretter vil det være korte faglige innlegg om forsoning, før siste delen som tar for seg spørsmålet «hva nå?». Panelsamtalen består av representanter for samisk og kvensk ungdom, utdanningsinstitusjoner og politikere.

– Det blir spennende, sier Karvonen om å delta på arrangementet.

Les mer om arrangementet her: Sannhet og forsoning – hva nå?