Monica Michelsen, Hilja Huru og Kristin Nicolaysen i forkant av første utgave av Kallijoen ääni – Lyden av Skallelv i 2019. (Arkivfoto: Heidi Nilima Monsen)

 

Lengter du etter den kvenske festivalfølelsen, sommer og god stemning? Da kan kanskje Kallijoen ääni stå til et kvarters tjeneste.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Hver andre år arrangeres den vesle festivalen Kallijoen ääni – Lyden av Skallelv i Kallijoki/Skallelv, den østligste bygda i Vadsø kommune i Finnmark.

Foran hver festival får en ny kunstner i oppdrag å bruke sitt unike kunstneriske uttrykk til å dokumentere festivalen. Det opplyser prosjektleder Liss-Monica Michelsen til Ruijan Kaiku.

Da festivalen ble avholdt for aller første gang, tilbake i 2019, var det Kristin Nicolaysen fra Alattio/Alta som hadde dette oppdraget. Resultatet ble en film som ble vist fram på neste festival to år senere.

– Nå er filmen tilgjengelig for allmennheten, sier Michelsen.

Det blir med andre ord ingen festival i 2024, men prosjektlederen kan røpe at arrangørene allerede er i gang med planleggingen inn mot 2025.

I mellomtiden kan vi nyte den stemningsfulle filmen fra festivalens debutår, og blant mye annet få svar på hvorfor kvenene fjertet så forferdelig mye før i tiden, eller hvordan det er å spise multebær rett fra myra med tyggis i munnen.