Tromsø bibliotek og Norskfinsk forening i Tromsø inviterer til sommerens skrivekonkurranse for voksne.

Erna ville ikke gi Halti-toppen som gave til Finland, som ikke har et eneste skikkelig fjell – men du kan bidra med noe like verdifullt: En litterær gave til vårt naboland som fyller 100 år i 2017!

Fortell om dine møter med finlendere og Finland, om dine inntrykk, observasjoner og tanker. Du har sett finske turister i Tromsø så lenge det har eksistert biler og bilveier i nord – du husker de blå treningsdraktene –  og vi nordmenn har vært på Kilpis og feriert i Oulu, Kalajoki, Jyväskylä, Helsinki og Åbo – eller kanskje var det Turku? Og alle de stedene midt imellom, i de store skogene der ingen vil snakke svensk. Og hvem husker ikke 70-tallet, finskevitser og finsk fjernsynsteater? Eller har vokst opp med fortellinger om dem?

Del dine minner med oss – eller skap ditt eget univers.  Innenfor tema er det fritt fram for alle sjangre og vinklinger; fortelling, novelle, poesi, kortprosa eller essays.
Kompetente lesere fra Tromsø bibliotek og fra Norskfinsk forening i Tromsø ser fram til ditt bidrag, som ikke må oversitge 5 A4-sider, 12 pkt. skrift og 1,5 i linjeavstand. Bidragene vurderes anonymt, skriv navn og adresse i eget vedlegg.

Bidrag sendes til: skrivekonkurranse@tromso.kommune.no innen 1.september 2017.
Vinnerne kåres under Ordkalotten litteraturfestival i november 2017.
Premier:
1. To festivalpass til Ordkalotten litteraturfestival 13-18.november
2. Årsabonnement på den kvenske avisa Ruijan Kaiku
3. To teaterbilletter til en forestilling på Hålogaland teater
4. Gavekort kr. 500,- på K-Market i Kilpis.