Bildene som museet søker etter kan være mye yngre enn dette. Her ser vi polfarer og kokk Adolf Henrik Lindstrøm portrettert i 1912. (Foto: Anders Beer Wilse/Sparebankstiftelsens samling, Norsk Teknisk museum.)

 

Ruija kvenmuseum på utkikk etter portrettfoto av kvener.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Kaller du deg kven? Norskfinne? Finskættet? Etterkommer etter finske innvandrere? Da trenger vi bidrag fra deg», meldes det fra Vadsø museum – Ruija kvenmuseum.

Det de ber om hjelp til, er å få inn portrettfoto av kvener og norskfinner. Det kan være foto up-to-date, altså tatt om så i dag, men det kan naturligvis også være gamle bilder. Særlig foto fra før 1950 står høyt i kurs, opplyser avdelingsleder Mia Krogh på museets hjemmesider.

«Vi ber om bidrag i form av portrettfoto til den nye basisutstillinga i det nye museet for kvener/norskfinner i Vadsø. Hvis du føler at du er en del av denne gruppen, og kan tenke deg å være et av portrettene som er det første som møter publikum som besøker utstillinga, vil vi gjerne ha et bilde av deg. Det kan være ansiktsportrett eller halvfigur/overkropp. Bildet må være tydelig/klart, slik at det kan forstørres», opplyser Krogh.

Vi tar med at det er plass til et begrenset antall portretter, som ideelt sett også bør speile folkegruppen både geografisk, fordelt på kjønn og ulike tidsperioder. Også familieportretter med flere familiemedlemmer er aktuelle, det samme er bilder av barn, eksempelvis deg selv som liten. Husk å opplyse navn.

Her finner du flere opplysninger dersom du ønsker å hjelpe museet med portretter til basisutstillingen:

Museet i Vadsø søker portretter