Å leve i lag, vennskap, fellesskap og konfliktløsning er blant stikkordene når kulturskolen i Kvænangen åpner for trestammersmøte i tredje klasse. (Illustrasjonsfoto: Liisa Koivulehto)

 

Prosjekt i skolen om det å være samisk, kvensk og norsk i kommunen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

En egen logo er laget for samarbeidsprosjektet. (Foto: Kulturskolen i kvænangen)

«Vi gleder oss», heter det fra kulturskolen i Kvænangen. Og det de gleder seg til, er prosjektet «3i3 – Trestammersmøte i tredje klasse.» Det betyr at skolen og elevene på nevnte trinn skal jobbe med prosjekter knyttet til det å være samisk, kvensk og norsk i den nordligste kommunen i Troms.

«Stikkord er samarbeid, samhandling, dele, leve i lag, vennskap, fellesskap og konfliktløsning», meldes det fra Kvænangen språksenter, som har skrevet om saken.

Prosjektet startet i dag mandag 25. april, og hele denne uka skal kulturskolen og grunnskolens tredje klasse drive på og samarbeide om disse spennende og viktige temaene.

«3i3 – Trestammersmøte i tredje klasse» skal ha både visuell kunst og sangleker og ulike enkle danser, elevene skal spille et enkelt instrument, det blir sang på flere språk, samt teatervisning og på slutten av uka også en kunstutstilling.

«Klasselærere og kulturskolelærere deltar inne i klassen hele uka og jobber sammen med elevene for å få til dette prosjektet på en best mulig måte», informerer kulturskolen.

Vi tar med at kulturskolen i Kvænangen er en kommunal skole med påmelding for de ulike kulturskoleaktivitetene man vil drive med.