Bente Imerslund er bokaktuell med den nye boken hennes «Kvener, skogfinner, tornedalinger, karelere, vepsere og ingermanlandsfinner. Onhan meitä vielä! Jo visst finnes vi!» (Foto: Privat)

 

Bente Imerslund er bidragsyter med Gjesteredaktør Hatterud, som sammen skal i samtale med to andre bidragsytere for den fjerde utgaven 2021 av tidsskriftet Samtiden, som er et norsk tidsskrift for kultur- og samfunnsdebatt. Det omtaler seg som «Norges største og eldste allmennkulturelle tidsskrift».

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

«Lansering av et nummer om bostedsmangfold, kroppsfunksjonsmangfold, kroppsutseende-mangfold, etniske mangfold, kjønnsmangfold og politisk meningsmangfold. Hele, jævla mangfoldet!» lyder beskrivelsen av utgivelsesnummeret.

På lanseringen vil Bent Imerslund ta for seg blant annet den nye boken hun forfattet; «Kvener, skogfinner, tornedalinger, karelere, vepsere og ingermanlandsfinner. Onhan meitä vielä! Jo visst finnes vi!» som mer svært omfattende rundt disse folkeslagene, og som hun har skrevet på siden 2019.

Boka bygger på samtaler hun har hatt med enkeltpersoner fra seks minoritetsgrupper i tre land. Alle har tidligere vært preget av majoritetssamfunnets krav om tilpasning i sine respektive land, men fra 1990 tallet og fram til i dag har de opplevd sterk oppblomstring.

Hun vil også være å finnes på Norske Kvener Ytre Oslofjords åpne møte 20. november på Frivillighetens hus i Horten, hvor hun vil presentere boken.

– Det skjer enda mer her nede. Velkommen til Oslo neste uke, ønsker Bente.

Blant gjestene på lanseringen er Lykourgos Porfyris, som har laget kunst til nummeret og gjør en 20 minutter lang performance som POP TEKTONISM, med poplåter om gledene ved å være biseksuell, 80 % blind og norskboende albino fra Hellas. Maren Saedi, forfatter/journalist/VG-kommentator, og klassereisende Shazia Majid.

Det blir også konsert med Ilavenli Vasuky Jayapalan fra Groruddalen, som har laget kunst til nummeret og spiller under navnet Nagaver egen techno med trøblete rytmer, spretten industriell dansemusikk ilagt inspirasjon fra tamilsk folkemusikk og de myteomspunnede Nagaene.

Den innholdsrike lanseringen vil foregå på Kafé Hærverk mandag 22. november 2021 kl.19.00.