Ombygging samt utvikling av ny utstilling betyr redusert tilbud i 2020, med effekt nå fra februar. (Foto: Arne Hauge)

 

Pakking og flytting og redusert tilbud for Ruija kvenmuseum.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«I forbindelse med ombygging av museet og utvikling av ny utstilling vil museet ha redusert tilbud til de besøkende i 2020, og det starter allerede i februar,» heter det i ei pressemelding fra Mia Krogh, avdelingsleder ved Vadsø museum – Ruija kvenmuseum.

Dermed må museet ut av Grensen 1 – bygget i Vadsø hvor NRK før holdt til – og innlosjere seg i de tidligere kontorlokalene på Esbensengården. Noen ansatte får kontorplass på flerbrukshuset til Vadsø kommune.

«De ansatte vil i løpet av februar pakke ned samlinger og inventar, og rydde og gjøre klart for ombygging til nytt, moderne museum og helt ny basisutstilling,» heter det fra Krogh, som nå inviterer til utflyttingsarrangement, lørdag 15. februar. Dette også slik at besøkende får en siste mulighet til å se Varangerhusutstillinga, og for å få litt ny info om ombyggingsplanene.

Når det gjelder sommersesongen, så regner museets folk med at den vil så som planlagt, så langt dette lar seg gjøre. Det betyr åpne museumsanlegg i Ytrebyen og på Ekkerøy, og det samme gjelder Kvenuka og museets DKS-tilbud til grunnskolen.

«Museet vil prioritere enkelte arrangementer og aktiviteter som annonseres på forhånd. Skoler og andre faste brukere vil få invitasjon til aktuelle tilbud. Esbensengården leies ut som før. Vi orienterer fortløpende på sosiale medier og hjemmesida, om byggeprosjektet og annonserte arrangement,» skriver Mia Krogh.

Se også varangermuseum.no