Jonas Strandgaard, Jan Dimming og Daniel Wikslund holdt konserten sommervals i flere Nord-Tromskommuner under årets Paaskiviikko. Foto: Lill Vivian Hansen.

 

Daniel Wikslund med band har vært «fast» innslag i Paaskiviikko de siste årene.

Lill Vivian Hansen
lill@ruijan-kaiku.no

I årets Paaski-program har det vært en rekke flotte kulturopplevelser og spennende foredrag. «Fast innslag» i Paaskiviikko de siste årene er den svenske riksmusikeren Daniel Wikslund med band.
– Dette er et stort høydepunkt i året, forteller Wikslund.
Sammen med bandmedlemmer i «Tulipalo», Jan Dimming og Jonas Strandgaard, framførte de konserten «Sommarvals» med selvkomponerte låter og tradisjonell folkemusikk i flere Nord-Troms kommuner i løpet av uka.

Parallellverden
Wikslund ser på Norge og Sverige som en slags parallellverdener.
– Vi er sentralisert i media og språk og det gjelder å finne berøringspunkter. Vi er like, men har likevel ikke riktig oversikt over ha den andre holder på med, bare fordi den usynlige grensen går i mellom oss, forklarer Wikslund.
– Jeg ser veldig fram til å komme hit. Jeg finner på mange unnskyldninger for å komme til Norge og er her nesten hver måned. Det er nært hjemmefra og det er et annet miljø, medgir Wikslund.

Flere på konsertene
Han berømmer arrangørene for å utvikle konseptet fra år til år og merker at det er flere som kommer på konsertene. I år var også Kultnett medprodusent i Paaskiviikko.
– Det kommer flere og jeg kjenner igjen flere, så vi holder kanskje på å bygge opp en publikum, utfordringen er å få med enda flere, også de som ikke er kvener, sier Wikslund.
– Jeg håper vi kan fortsette å komme hit å spille, avslutter han.

 

Daniel Wickslund, Lise Brekmoe og Tove Raappana Reibo tok i mot publikum på Kvænangsbotn grendehus. Foto: Lill Vivian Hansen