Alta kvenforening holder på med litt av hvert, her fra tjæremile-arbeid i 2019. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Gjør et nytt forsøk på fysisk oppmøte.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Lenge har folk vært nødt til å enten avlyse, eller leve foreningslivet digitalt. Nå gjør likevel Alta Kvenforening/Alattion Kvääniseura en nytt, standhaftig forsøk på å møtes fysisk.

Det er årsmøte som står på agendaen, etter at invitasjonen gikk ut til medlemmene tirsdag denne uken. Valget av dag og dato ble tydeligvis gjort med en viss omhu, de valgte seg nemlig en spesiell dag nå på vårparten. Nemlig mandag 26. april.

«Det er Kvensk språkdag også denne dagen, så jeg lager ark med noen stedsnavn i Alta med oversetting og uttale samt noe annet artig», heter det på vegne av styret fra foreningens sekretær, Grete Alise Nilima Monsen.

Men, styret melder at siden de kun kan være 20 personer til stede, kreves det påmelding. Den skjer til sekretæren, på telefon 922 23 577, med påmeldingsfrist satt til fredag 23. april klokken 18.00. Dersom du har en sak du vil årsmøtet skal ta opp, må også den sendes inn før samme frist. Valgkomiteen, meldes det, er for øvrig ferdig med sin jobb.

Vi tar med at årsmøtet for 2021 begynner klokken 18.00, på Thon hotell Alta.

«Servering kun av kaffe, te og vann (men plutselig kan det bli servert noe spiselig også, på koronamåte, hvem vet…)» kan vi lese fra invitasjonen.

Da gjenstår det bare å ønske vel møtt.