Pål Kristian Eriksen. (Foto: Privat)

 

Språkrådet fikk inn «en god håndfull kandidater» til Kvensk språkpris: – Juryen får noe å bryne seg på, sier seniorrådgiver Pål Kristian Eriksen.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

På selveste Kväänin kielipäivä – Kvensk språkdag, den 26. april, deler Språkrådet i Norge ut Kväänin kielipalkinto – Kvensk språkpris til en heldig vinner som både får et dipolom og 25 000 kroner.

Prisen deles ut annet hvert år, og ble for første gang delt ut i 2017.

Les også: Ønsker kandidater til prisen

Fristen for å sende inn forslag på kandidater gikk ut 31. januar. Seniorrådgiver i Språkrådet, Pål Kristian Eriksen, vil ikke på nåværende tidspunkt si hvem som er foreslått, men sier det har kommet inn en god håndfull kandidater.

– Det jeg også kan si er at det er kandidater med god spredning; både enkeltpersoner, grupper og organisasjoner er representert, og ingen av forslagene har fått overvekt av stemmer, sier han.

Seniorrådgiveren sier at det kom inn færre forslag i år enn det har gjort tidligere. Han tror det kan skyldes at flere andre kvenske priserutdelinger er i omløp, men er likevel fornøyd:

– Alle sammen er verdige kandidater og kommer fra veldig forskjellige kanter, noe vi er fornøyde med, sier Eriksen.

Årets jury består av Kaisa Sundelin som er nestleder i Kvääninuoret – Kvenungdommen, Mari Keränen fra Kainun insitutti – Kvensk institutt og Raymond Olufssen fra Vesisaaren kväänin kielisentteri – Vadsø kvenske språksenter.

– Juryen får noe å bryne seg på, avslutter seniorrådgiveren.