Seniorrådgiver for kvenske stedsnavn og minoritetsspråk, Pål Kristian Eriksen, og resten av Språkrådet deler i 2023 ut Kvensk språkpris for fjerde gang.  (Foto: Ram Gupta)

 

Vinneren stikker av med 25 000 kroner.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Kvensk språkpris er en pris Språkrådet har opprettet for å bidra til å fremme, utvikle og bevare det kvenske språket. Prisen ble delt ut for første gang i 2017, og er siden delt ut hvert andre år. I 2023 består prisen av et diplom og 25 000 kroner.

Ifølge informasjonen fra Språkrådets nettside kan prisen tildeles enkeltpersoner, grupper, organisasjoner, foreninger eller institusjoner som har gjort en betydningsfull innsats for å fremme det kvenske språket. Prisen kan også deles mellom flere mottakere – og kan til og med deles ut posthumt.

Språkrådet lanserer vinneren for 2023 på Kvensk språkdag den 26. april.

Ønsker kandidater

Alle som ønsker kan komme med forslag på kandidater til prisen, men det må skje innen 31. januar 2023. Forslag sendes per e-post til post@sprakradet.no. Merk e-posten med «Kvensk språkpris» eller «Kieliraajin kielipalkinto.» Forslag og begrunnelse kan skrives på kvensk, finsk eller norsk.

Vinnere

Det var Eira Söderholm og Agnes Eriksen som ble tildelt den aller første prisen i 2017, hvorpå tidligere Ruijan Kaiku-redaktør Liisa Koivulehto fikk prisen i 2019. Tredje og foreløpig siste mottaker var den kvenske ungdomsorganisasjonen Kvääninuoret – Kvenungdommen, som mottok prisen i 2021.

Les også:

Kvääninuoret vant årets kvenske språkpris