Katriina Pedersen ved språksenteret i Kvænangen har fortsatt ledige plasser på sitt kvenskkurs (Foto: Heidi Nilima Monsen)

 

– Frist for å melde seg på kvenskkurs nærmer seg! Om du har spørsmål ikke nøl med å ta kontakt, oppfordrer Katriina Pedersen. 

 

Heidi Nilima Monsen
heidi@ruijan-kaiku.no

 

Før jul ble det kjent at språksentrene i Kvænangen, Storfjord og Porsanger starter opp grunnkurs i kvensk nå på nyåret. Kursene er i samarbeid med UIT, og man kan ved kurset slutt ta eksamen som tilsvarer Norges arktiske universitets grunnkurs i kvensk KVE -0100, 10 studiepoeng.

Digitalt informasjonsmøte

Språksentrene i Kvænangen og Storfjord har satt påmeldingsfrist til 15. januar, og onsdag 13. januar klokken 18.00 avholdes det et digitalt informasjonsmøte om kurset. De som ønsker å følge informasjonsmøtet oppfordres til å ta kontakt med Katriina Pedersen i Kvænangen.

– Til nå har vi tre påmeldte til selve kvenskkurset, samt fire interesserte som jeg ikke har fått bekreftet. I tillegg er det en god del som spør om et digitalt kurs. Jeg har en slags grense på 10 kursdeltakere, på grunn av kapasiteten hos oss, forteller Pedersen.

Venteliste

I Porsanger har det vært svært stor interesse for det kommende kurset. Flere her har også sagt at de ønsker å ta eksamen.

– Vi har tjue påmeldte og to på venteliste. Ni av disse har meldt seg opp som studenter og skal ta 10 studiepoeng, mens resten tar det som kurs uten eksamen, forteller Anneli Naukkarinen i Porsanger.

De starter opp torsdag 28 januar.

– Vi håper at smitten ikke har økt i kommunen, og at vi kan gjennomføre det som planlagt. Vi har et stort undervisningslokale, og skal kunne ha 2 meter mellom hver, og eller ta alle forbehold. Men fram til 18 januar er det jo bare tillatt med 10 personer av gangen, så krysser fingrene for at dette løser seg til da. Vi gjør en vurdering etter den 18, og ser på andre løsninger da om nødvendig, påpeker hun.

Anneli gleder seg over at mange i Porsanger ønsker å lære seg kvensk (Foto: Arne Hauge)