Siste fristen for å søke er 1. desember. På den datoen startet tilfeldigvis også prosjektet «Samstrikk av kvenvotten» i regi av Kvenungdommen – Kvääninuoret. Det var for snart ett år siden. (Illustrasjonsfoto: Kvääninuoret)

 

Tilskuddsordningen bidrar til revitalisering og utvikling av kvensk språk samt til å fremme kvensk/norskfinsk kultur.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Troms og Finnmark fylkeskommune minner i ei pressemelding om ordningen «Nasjonalt tilskudd til kvensk språk og kvensk/norskfinsk kultur – prosjekttilskudd», der søknadsfristen nå nærmer seg med stormskritt. Fristen er onsdag 1. desember, og gjelder altså tiltak eller prosjekter med gjennomføring i 2022. Midlene for 2021 er fordelt, meldes det fra fylkeskommunalt hold.

Det var som kjent fra 1. januar 2020 at fylkeskommunen overtok forvaltningen av de nasjonale midlene, der formålet er å bidra til revitalisering og utvikling av kvensk språk samt fremme kvensk/norskfinsk kultur. Det er også verdt å merke seg følgende:

«Ordningen skal spesielt fremme kvensk språk og kvensk og norskfinsk identitet hos barn og unge.»

Når det gjelder hvem som kan søke, så lister vi opp frivillige organisasjoner, privatpersoner, kommuner, institusjoner og foretak. Kvenske/norskfinske miljøer utenfor Troms og Finnmark kan også søke.

For mer informasjon kan du klikke på denne lenka: Søke tilskudd til prosjektet ditt?