Velkommen til åpent møte i Bodø. Her ser vi utsikten fra Keiservarden. (Arkivfoto: Lars Richard Hansen/wikimedia commons/Altaposten)

 

Men første kvinne og mann til mølla; kommisjonen har begrenset antall personer for fysisk deltakelse.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Til alt hell, og slik de tidligere har gjort det, streames også Sannhets- og forsoningskommisjonens åpne møte i Bodø. Dag og dato er fredag 19. juni, møtet starter klokken 16 og avsluttes 18, og folk er velkomne innom, står det å lese i invitasjonen på kommisjonens egne nettsider. Av tidligere erfaring vet vi at det høyst trolig vanker kaffe i dertil egnet sannhetskopp, men for å være sikker på å få en plass, må du melde din interesse, på epost; kommisjonen@uit.no

«Skriv navn og telefonnummer. Du vil da få en bekreftelse om du får plass på arrangementet,» heter det fra kommisjonens sekretariat.

Knapt nødvendig å si; det er ikke mangel på stoler som er årsaken til de begrensete plassene, men smitteverntiltak.

For en tid siden fikk Anna-Kaisa Räisänen jobb som fjerde hjul på vogna i nevnte sekretariat, og nå skal hun opp på podiet. Anna-Kaisa er nemlig konferansier for arrangementet i Bodø. Her blir det etter forhåndsavtale anledning til å stå fram som tidsvitne, altså på godt og vondt dele sin personlige historie knyttet til fornorskning. I tillegg blir det også samtale om sannhet og forsoning, og det blir kunstnerisk innslag, velkomshilsen ved ordfører, framlegg fra kommisjonsmedlem samt en rekke andre innlegg, hovedsaklig med oppmerksomheten rettet mot det samiske, framgår det av programmet.