Alta kvenforening og leder Grete Alise Nilima Monsen satte mandag denne uken likevel stopp for årsmøte. Nå er det utsatt til høsten. (Arkivfoto: Lill Vivian Hansen)

 

I ei fersk melding fra Alta kvenforening er det planlagte årsmøtet likevel utsatt til høsten.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Går for fysisk oppmøte,» titulerte vi med i den opprinnelige nettsaken, publisert tidligere i dag, mandag 27. april. Der meldte vi at Alta kvenforening/Alattion kvääniseura holder årsmøte torsdag denne uken, et møte som skulle finne sted klokken 18.00 i Kvenstua, Kveenitupa, i Klekkeriet kulturnæringshus beliggende i BP-bakken i Bossekop.

Nylig sendte kvenforeningen ut ny informasjon, hvor det heter at det berammete årsmøtet er utsatt til høsten.

«Det er for tidlig ennå på grunn av koronaviruset, ble vi enige om,» meldes det fra styret ved Grete Alise Nilima Monsen.

Det betyr at samtidig som årsmelding og regnskap blir utsendt som vanlig, må godkjenning og valg tas til høsten.

Vi tar med at det i utgangspunktet var lite å melde, i alle fall fra sakslista. Foreningen viste i sin opprinnelige innkalling til vanlige årsmøtesaker, og ingen innkomne saker.

«Medlemsmøte etterpå, men vi har foreløpig ingen saksliste der, så det blir eventuelt,» skrev foreningen om møtet, som nå altså er utsatt.

Mange velger i disse tider å gjennomføre sine møter over nett, men Alta kvenforening tok altså innledningsvis sjansen på fysisk oppmøte. Det stilte noen krav til smittevern, der foreningen meldte at kun friske medlemmer burde møte opp, samt at bordene ville bli plassert spredt i lokalet.

Men igjen; utsatt til høsten.