Halti kvenkultursenter IKS fikk en svært god nyhet. (Foto: Arne Hauge)

 

Svaret er like mange eiere som før. Storfjord kommune valgte nemlig å bli.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Det var på kommunestyremøtet i dag torsdag 16. juni at saken ble endelig avgjort. Storfjord kommune forholder seg til at det er ingen skam å snu, og velger å forbli medeier i Halti kvenkultursenter IKS.

Med på lag

Den kostnaden er på kroner 30 000 årlig, og det var disse pengene en hardt presset kommunal administrasjon i utgangspunktet så for seg å spare. Nå skal det årlige beløpet likevel brukes, med de fordeler det medfører for kommunens videre engasjement og satsing på det kvenske.

– Vi står last og brast med senteret og melder oss ikke ut, skriver Storfjords ordfører Geir-Johnny Varvik (H) i en kommentar til Ruijan Kaiku. Kommunestyremøtet foregår hele dagen i dag, så Varvik er naturlig nok svært opptatt.

Tommel opp

I Burfjord sitter partikollega Ronald Jenssen, han er styreleder for Halti kvenkultursenter IKS, og sier seg svært fornøyd med avgjørelsen fra kommunen lengre sør i fylket.

– Kjempeflott, det må jeg si. Vi hadde styremøte senest i går og snakket om saken. Vi var nok litt bekymret for hva de ville lande på, og for signaleffekten dersom de eventuelt skulle trekke seg ut. Tommelen opp til Storfjord for avgjørelsen de til syvende og sist landet på.

– Nå fortsetter senteret sitt gode arbeid, der vi også prøver å utvikle senteret og finne på nye ting, og da er det fint å ha Storfjord fortsatt med på lag, oppsummerer styreleder Jenssen.

Eiere

Vi tar med at Hatiin kväänisentteri er et senter for kvensk språk og kultur i Troms, som foruten Troms og Finnmark fylkeskommune, eies av samtlige seks kommuner i Nord-Troms. Bildet under illustrerer saken, der Omasvuono’s gule Læstadiusvalmue på rød bunn stadig er med:

Halti kvenkultursenter IKS har disse eiere. (Illustrasjon: Halti kvenkultursenter IKS)