Line Evensen er dagens kven. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Tervettulemaa Ruijan Radihoon. Velkommen til Ruijan Radio, hvor programleder Frank Halvorsen i dag byr på sending nummer 112 fra vår kvenske radio.

I dagens sending skal vi til Paaskiviiko i Nordreisa, hvor det sist helg var stor stemning. Dette er kvenske kulturdager i Nord-Troms, en årlig kvenkulturfestival med ulike arrangementer.

Vi skal også høre at det fins dem som ikke er enige i at kvener er kvener, fordi noen heller mener vi er norskfinner. Om den saken skal vi snakke mer med professor emeritus Einar Niemi fra Vadsø, og kan allerede nå røpe at han synes det blir for mye støy rundt temaet vi nevnte. Han liker nemlig dårlig at det sås tvil om det kvenske.

I tillegg til dette skal vi snakke en god del om framdriften for Kvääniteatteri, Kventeateret. Som vi kanskje husker, så gikk fylkesrådet den 31. mai i år inn for medeierskap. Vedtaket var enstemmig, og saken skal ferdigbehandles i fylkestinget på slutten av juni i år.

Når vi etter hvert kommer til dagens språkhjørne, så kan vi love flere fotballuttrykk med Reidulf Høybakken. Dagens kven, kan vi røpe, heter Line Evensen. Kort sagt mye å få med seg, så heng med. Hyvästi, vi ses.