Bjørnar Seppola skal holde foredrag på Finlands selvstendighetsdag 6. desember. Sørkjosen er stedet. (Fotomontasje: Nordreisa kvensk-finsk forening)

 

Alle finlandsvenner inviteres til Sørkjosen.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Finlands selvstendighetsdag har dato 6. desember, som i år falt på førstkommende torsdag.

– Vi gleder oss til dette. Det blir spennende, sier Rune Bjerkli, leder av Nordreisa kvensk-finsk forening.

Foreningen ble opprettet 3. november i år, og har altså på kort tid fått i stand sitt aller første arrangement. Selvstendighetsdagen markeres fra klokken 18 til 20 i Storstua på Reisafjord hotell i Sørkjosen, hvor «hovedretten» blir et foredrag ved Bjørnar Seppola, leder for Kvenlandsforbundet.

Styrets folk

– Seppola er en interessant foreleser. Veldig kunnskapsrik, så her tror jeg det blir en del nytt for samtlige, sier Bjerkli.

Nordreisa kvensk-finsk forening har et styre på 3, som foruten Bjerkli består av tidligere finsklærer Asveig Hasselberg samt Ivar Kvistaas, østlending som nylig flyttet til Nordreisa. Kvistaas står for første punkt på programmet, han skal gi en introduksjon til Reisanissen.

– Reisanissen er et nytt konsept som også er utviklet av Kvistaas. Her får vi en smakebit på satsingen, sier Bjerkli.

Finsk-ugrisk

Vi tar med at Nordreisa kvensk-finsk forening skal jobbe både med kvensk, finsk og andre finsk-ugriske språk og kulturer. Mange er kanskje ikke klar over det, men finsk-ugrisk inkluderer også det samiske, minner lederen om.

– Selv om vi konsentrerer oss om kvensk og finsk, vil det samiske bli dratt inn der hvor det er naturlig, bekrefter Bjerkli.

Så altså; Reisafjord hotell torsdag førstkommende klokken 18.00 – 20.00. Gratis entré. Velkommen. Tervetuloa.