Leder for Nord-Varanger kvenforening, Jens Pedersen, stående blant de gamle fiskehjellene i Vestre-Jakobselv. (Foto: Sander Larsson Framnes)

 

Vi er ennå tidlig i fasen med å revitalisere det kvenske i landet, og det å lære språket har vist seg vanskelig for mange. Kurs er tingen.

 

Sander Larsson Framnes
sander@ruijan-kaiku.no

 

Det er flere grunner til at kvensk er en utfordring å lære, blant annet de iboende ulikhetene mellom språkene kvensk og norsk. Samt også fordi tilbudet om å lære kvensk ennå ikke er like enkelt tilgjengelig for de fleste.

Likevel har du nå en god mulighet til å lære deg litt kvensk, dersom du bor i Varanger-området.

Nord-Varanger kvenforening tilbyr nemlig kurs i kvensk for sine medlemmer. Det vil bli holdt på Vadsø Bibliotek og foregå over en rekke møter som til sammen tilsier 20 timer kvensk språkkurs. Det skal godt gjøre seg å ikke lære et eneste ord da.

Oppstart på kurset er tirsdag 12. oktober 2021, og kurset fortsetter hver tirsdag fram til 30. november.

Hver samling varer rundt to timer, og i tillegg kommer det en ekskursjon i nærområdet. Kanskje du får et nært besøk i et av de flotte kvenske byggene som Vadsø har å by på?

Kurset er avgiftsfritt, og den som skal lære deg språket er Leena Pedersen, kona til lederen for Nord-Varanger Kvenforening Jens Pedersen.

De melder at det ennå er ledige plasser, så det er bare å hive seg på – og få fylt språksekken rimelig opp.