En lun hals er skikkelig inn i tiden. (Foto: Arne Hauge)

 

Sjekk den nye fine kvenske identitetsmarkøren.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

Brått var det frost på veien og minusgrader i lufta, og like brått hadde markedsavdelingen ved Nordavis AS realisert en klok idé: En ny kvensk kulturell identitetsmarkør i form av et multifunksjonelt teknisk hodeplagg. En hals, kort sagt. Så kryss i taket, her har du saken hvor Ruijan Kaiku kommer halsende etter.

De nye, fine kvenhalsene ble straks løpt ut av kontoret og gitt til to prøvekaniner. En ung herre og ei litt eldre dame, begge fant etter noen tids grubling ut hvorledes plagget skulle anvendes. Han tok den i bruk som kombinert halsvarmer og munnbind, hun førte den opp i håret som minst like stilig hårbånd. Lue, hårstrikk, pannebånd, hårbånd, skjerf, piratlue, ørkenlue, bruksområdene er mange for et slikt plagg.

Martin Hovden fra Ruijan Radio var blant de aller første som testet ut den nye kvenhalsen, og han likte produktet. Kan bli populær som gevinst til våre lyttere, bekreftet radioverten. (Foto: Arne Hauge)

– Den var faktisk veldig fin, sa prøvekanin Martin Hovden, kjent programvert fra Radio Alta og Ruijan Radio.

– Ser for meg at her har vi flere premier til sendingene våre. Halsene kan fort bli ekstra populære blant Ruijan Radios lyttere, sa Hovden, han mente også at det passet bra inn i tiden med en kvenhals som kan brukes som munnbind.

At kvenhalsen blir radiopremie kan vi bekrefte. De er svalende varme å ha på seg, pluss at de sies å være svært miljøvennlige. De er laget av RPET – resirkulert polyetylentereftalat – noe som i praksis betyr at mineralvannet er drukket opp og halsene produsert fra tomgodset.