KOMMER TIL KÅFJORD: Laila Lanes og Bente Nordhagen. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

 

Førstkommende helg blir det både foredrag om kvenene rundt Lyngenfjorden på 17- og 1800-tallet og innføringskurs i slektsforskning i Kaivuono/Kåfjord.

 

Pål Vegard Eriksen
pal@ruijan-kaiku.no

 

Kaivuonon kveeniseura/Kåfjord kvenforening gjenopptar tidligere planer og inviterer nå til to spennende dager i Siennalahti/Djupvik, der Laila Lanes og Bente Nordhagen inntar Djupvik Nordmannvik Bygdehus (tidligere Djupvik skole, journ. anm.) med henholdsvis foredrag og kurs.

Fredag 9. september klokken 19:00 holder forfatter og journalist Laila Lanes det åpne foredraget «Kvenene rundt Lyngenfjorden på 17- og 1800-tallet.» Lanes har gjennom flere år jobbet med en bokutgivelse rundt samme tematikk, en sak Ruijan Kaiku lover å komme tilbake til, og er for øvrig også leder i Slekt og Data Nord.

– Foredraget er åpent for alle og enhver. Vi i kvenforeninga skal sørge for kaffe og noe å bite i til alle som kommer, sier styreleder Elling Vatne.


Leder i Kåfjord kvenforening, Elling Vatne, håper mange finner veien til Djupvik førstkommende helg. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

Dagen derpå, lørdag 10. september, blir det et seks timer langt innføringskurs i slektforskning ved Bente Nordhagen og Laila Lanes, også det på Djupvik Nordmannvik Bygdehus. Kurset løper fra klokken 10:00 til 16:00 og har begrenset antall plasser:

– Dette er et innføringskurs og deltakerne bes ha med egen PC. Vi har plass til inntil femten personer og skal sørge for mat i løpet av dagen, derfor er vi avhengig av påmelding til dette arrangementet, sier Vatne.

I et informasjonsskriv om arrangementet går det fram av kvenforeninga ønsker påmelding til slektsforskningskurset per SMS til telefon 900 30 942 (Line Evensen) eller 412 00 095 (Elling Vatne) senest 7. september.


Siennalahti Kaivuonossa. (Kuva: Pål Vegard Eriksen)

– Vi håper mange tar turen til Djupvik disse to dagene, og benytter samtidig anledningen til å rette en takk til Troms og Finnmark fylkeskommune som har støttet arrangementene, avslutter Vatne.