Trygg Jakola oli varajohtaaja kaheksan vuotta mutta nyt hän jätti styyrin. Hän sai kunniapalkinon hyvästä työstä styyrissä. KUVA: LIISA KOIVULEHTO

 

Trygg Jakola fikk heders-pris for sin innsats i løpet av åtte år som nestleder.

Liisa Koivulehto
liisa@ruijan-kaiku.no

– Skal man jobbe godt og effektiv i arbeidslivet, er det viktig at man finner personer som det er greit å jobbe sammen med. Av og til finner man personer som man går ekstra godt overens med. En slik person er Trygg Jakola. En person jeg er blitt veldig glad i og respekterer høyt, sa leder Hilja Huru.
Trygg Jakola har vært nestleder i åtte år, hvorav fire år med Hilja Huru som leder.

God flyt i arbeidet
Huru var full av godord for den avtroppende nestlederen.
– Vi har fått gjort utrolig mye. Det bare flyter av seg selv. Det er bare noen få slike personer som jeg har funnet i mitt arbeidsliv. Det er nesten som en slags kjærlighetshistorie, smilte Huru.
Hun trakk særlig frem Trygg Jakolas viktige innsats for å få kvenene inn i prosessen med sannhetskommisjonen og hans arbeid med kulturminneloven, i tillegg til andre ting som høringsinnspill, presseuttalelser og leserinnlegg.
Huru fortalte om et av de første møtene på kulturdepartementet der hun møtte som leder med Trygg Jakola som nestleder.
– Da vi kom inn, spurte statssekretæren – som hadde vært operasanger – om vi kunne ta en kvensk sang. Jeg tenkte på Hyvän illan, men jeg har lett å blande ordene. Jeg rakk ikke å tenke på noe mer, før Trygg stemte i med Karamelli, karamelli – og det ble et godt møte. Og da tenkte jeg at dette blir bra, minnes Huru.