KUVA HEIDI NILIMA MONSEN

KUVA HEIDI NILIMA MONSEN

Heidi Nilima Monsen

Heidi Nilima Monsen

Hyvvää päivää!

Mie olen Heidi Nilima Monsen. Til daglig jobber jeg som redaktööri her i den kvenske avisa Ruijan Kaiku -en avis som skriver på både norsk, kvensk og finsk. Joskus sielä oon meänkieltä ja ruottiiki. Jeg elsker å jobbe med kvenske saker, og jeg digger jobben min.

Minula oon tyhä yksi probleemi: Jeg kan ikke kvensk.

Heldigvis har jeg en veldig hyvä kolleega som er en racer i kvensk, men jeg ser jo absolutt viktigheten av å kunne kvensk selv. Derfor hopper jeg nå inn i en prosess hvor jeg skal lære meg språket. Mie halluun oppia kväänii. Denne høsten har jeg nemlig begynt på kvenskstudier ved UIT – Norges arktiske universitet!

Tässä blogissa mie freistaan kirjoittaa vähän kväänii, samt fortelle litt om min kvenskopplæringsprosess. Forhåpentligvis kan dette være nyttig for andre som ønsker å ta i bruk hjertespråket vårt. Sydämen kielen.