Kvensk for folk i alle aldre. (Illustrasjonsfoto/arkiv: Kristine Jonas)

 

Stort gratiskurs for deg som kan null fra før.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

En utfordring ved å arrangere kurs i kvensk, er å samle sammen deltakere som gjerne er spredt over et stort geografisk område. Moderne teknologi har som kjent gitt en løsning på problemet, selv om digitalt oppmøte aldri blir riktig like trivelig og nært som fysisk oppmøte.

Kvensk institutt satser likevel på at det blir bra, når de nå tilbyr digitalt kurs i kvensk på lavt nivå. Altså nybegynnere som knapt har vært borti språket før.

«Ingen forhåndskunnskaper trenges», melder de om kurset på sine nettsider.

Interessen er allerede til stede, blant annet skriver Norske Kvener Ytre Oslofjord at de planlegger å ha språkkafeer med utgangspunkt i det de lærer på kurset som kjøres i Børselv langt i nord.

«Det er bare til å melde seg på kurset, og glede seg til å være med på språkkafé», skriver foreningen.

Kurset starter opp til høsten, fra den 5. september med varighet til 7. november. Det er 1 undervisning i uken, på tirsdager fra klokken 18 til 19. Det betyr at kurset har totalt 10 undervisningstimer, noe som bør gi deg en meget god innføring og grunnleggende kunnskap i dette vårt hjertespråk.

Det fine med digital undervisning er at timen kan ses om og om igjen. Det gjøres med andre ord opptak av undervisningen, og alle som deltar får lenka tilsendt etter hver time.

Kurset er som nevnt gratis og instituttet skriver at det sendes ut nærmere informasjon i løpet av august. Påmeldingsfrist er satt til 21. august. Du kan melde deg på samt få mer informasjon hos språk- og kulturmedarbeider Mari Keränen, på epost: mari.keranen@kvenskinstitutt.no.