Språkrådets direktør Åse Wetås skal blant annet i samtale med stortingsrepresentant og tidligere klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. (Arkivfoto: Arne Hauge)

 

Arrangeres tirsdag formiddag, folk kan følge direktesendingen på nett.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Språkloven i praksis – et lederansvar.» Slik har direktør Åse Wetås og Språkrådet formulert temaet for markeringen av Språkdagen 2022, den arrangeres tirsdag 8. november. «På en skjerm nær deg», heter det i invitasjonen, hvor alle som har lyst kan melde seg på og overvære den drøyt to timer lange seansen, fra klokken 10.00 til 12.15.

Her kan du melde deg på

Det er lagt opp til en rekke innlegg og samtaler sortert under fire hovedtema, og debattene ledes av journalist og forfatter Marte Spurkland.

Av andre navn finner vi blant andre barne- og familieminister Kjersti Toppe, statssekretær Hallvard Hølleland i Kunnskapsdepartementet, og Espen Sunde, avdelingsdirektør i Nav. Og mange andre i det som virker å kunne bli et arrangement med høyt tempo og mange tematiske sceneskifter. Arrangøren skriver:

«Språkpolitikken bygger opp under flere mål som ledere i staten arbeider for å nå, som effektive tjenester til innbyggerne og en statlig sektor med sterk tillit blant folk. I språkloven er slike mål nedfelt som plikter for offentlige virksomheter. Det første året med ny språklov nærmer seg slutten – hvordan står det til med etterlevelsen?»