Kunst fra serien Pages & Kristina Riska, 2018. (Foto: Caroline Slotte)

 

Finno knuser til med keramikk-utstilling.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Størrelsen på Riskas siste arbeider imponerer i kombinasjon med arbeidenes tynne oppbygning,» heter det fra finsk-norsk kulturinstitiutt FINNO.

Torsdag denne uken er det utstillingsåpning hos Galleri Format i Oslo, hvor finsk ambassaderåd Ann-Mari Fröberg drar teppet til side for verker at to finske kunstnere som begge jobber keramisk, Kristina Riska og Caroline Slotte.

«Riska er kjent for sine uortodokse store keramiske objekter inspirert av naturen og lysets egenskaper. De sporene mennesker setter i historien og miljøet, samt arkitekturens estetikk er viktige inspirasjonskilder i Riskas produksjon. Størrelsen på Riskas siste arbeider imponerer i kombinasjon med arbeidenes tynne oppbygning,» melder Finno, som har lovord på lur også for kunstnerkollega Slotte.

«Bearbeidelsen av brukte gjenstander er et sentralt element i Caroline Slottes kunstneriske praksis. Hun manipulerer funnet materiale, hovedsakelig keramiske bruksobjekter, for så å gi objektene ny mening. Spenningen mellom det gjenkjennelige og det gåtefulle, det ordinære og det uventede er tematiske holdepunkter i Slottes produksjon.»

Utstillingen står framme til 18. november.