Er du blant dem som jobber i, eller har interesse for kunst og kultur? Da kan møtene være noe for deg. (Illustrasjonsfoto: Arne Hauge)

 

Kulturdirektoratet og Kulturrådet vil gjerne høre fra kunstnere og kulturaktører innenfor det kvenske og norskfinske feltet.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

«Vi ønsker å bli bedre kjent med muligheter og utfordringer i det kvenske/norskfinske kunst- og kulturfeltet, og lære hvordan vi kan rigge oss slik at våre tilskuddsordninger er relevante for flere.»

Dette fremgår av en nylig invitasjon fra Kulturdirektoratet og Kulturrådet. Her ønskes de ulike aktørene  innenfor disse feltene velkommen til å møte direktorat og råd, i et møte som finner sted over to dager.

Stedet er Vadsø, nærmere bestemt på stedets bibliotek, og datoene er torsdag 30. og fredag 31. mai. Dette overlapper med deler av Vesisaaren kväänifestivaali, kvenfestivalen, slik at her er det mulig å få både i pose og sekk.

Om Kulturdirektoratet og Kulturrådet så skriver arrangøren at de begge «jobber med å legge til rette for et levende og mangfoldig kunst- og kulturliv i Norge gjennom tilskudd til profesjonelle kunstnere, arrangører, utgivere og ulike kulturvirksomheter over hele landet.»

Fra det foreløpige programmet så ser vi at torsdagen forbeholdes dialogmøte med kunstnere i det frie feltet, før det er tilsvarende møte med kulturaktører på fredag.

Hvis du ikke har anledning til å delta fysisk, så er det også mulighet for å følge det som skjer i plenum via Zoom. Her skriver arrangøren at du må huske å huke av for digital deltakelse i påmeldingsskjemaet. Det er altså påmelding for å bli med på møtene:

Påmelding

På denne siden blir program for møtene oppdatert fortløpende:

Programmet