Kvääniteatteri dro til Alta for å ha strategisamling, men tror du ikke vi fant dem for en prat på Ruijan Radio. (Foto: Arne Hauge)

 

Tøffe kvenkvinner før i tiden, kvenforening med imponerende vekst og 20-års jubileum i Tana er noe av det ukas Ruijan Radio byr på.

Lindis Møller-Davidsen synes kvenske kvinner var noen skikkelige tøffinger før i tiden, da ektefellen var på havet og de selv ofte var alene hjemme. Med stort ansvar for hus og hjem. Vi har en prat med Møller Davidsen om temaet.

Kventeateret må ikke bli for fornøyde med seg selv. Den sa styreleder Tommy Berg under et strategimøte i forrige uke. Vi fant veien til dit de hadde samlet seg for å legge langsiktige planer.

Kvenforeningen i Tromsø vokser i imponerende tempo. Kanskje noe av den fortjenesten er å finne hos lederen? Vi prater med Bernt Isaksen.

Så skal vi også til Tana, nærmere bestemt til overnattingsstedet Ildtoppen i Austertana, hvor Tana Kvenforening nylig feiret sitt 20-årsjublieum.

Hva mer? Jo, vi kan også by på en prat med Ingeborg Arvola, kjent forfatter som deltok på Finnmark internasjonale litteraturfestival, Finnlitt, i Alta nylig.

Hjertelig velkommen skal dere alle være.