Foreningen Norden Nordreisa med bidrag under Paaskiviikko 2019: Kvenen Adolf Henrik Lindstrøm står foreviget på sokkel i Hammerfest. Under Paaskiviikko vil Knut-Arne Iversen fortelle mer om kokken og eventyreren. (Foto: Privat)

 

Kom og hør en håndballproff berette om en polarkokk.

 

Arne Hauge
arne@ruijan-kaiku.no

 

– I 2017 ble han som første kokk i verden satt på sokkel. Statuen hans skuer fra Lindstrømplassen i Hammerfest, sier Rune Bjerkli, leder i Nordreisa kvensk-finsk forening. De melder om et spennende bidrag under Paaskiviikko 2019, nemlig biff på Bios med hyggelig lag og gode historier.

Bios er et E6-nært serveringssted på Storslett, hvor ingen ringere enn tidligere håndballproff Knut-Arne Iversen kommer for å fortelle om polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm.

Lindstrøm levde fra 1866 til 1939, han var kven fra Hammerfest, og en av Roald Amundsens mest betrodde menn. Etter det Bjerkli opplyser var Iversen ildsjelen bak prosjektet med å få reist statuen av den matkyndige polarfareren.

Det blir Biff á la Lindstrøm og to interessante historier, sier Bjerkli, som tilføyer at Iversen vil berette på norsk når han beretter om Lindstrøm.

Iversen (til høyre) var i sin tid profesjonell håndballspiller i Tyskland.

I tillegg vil Iversen for første gang kåsere om sin karriere som håndballproff i Tyskland. Han var i flere år på nittitallet en av de beste håndballspillerne i Norge. Spesielt ungdom og andre håndballinteresserte vil plukke opp nyttige tips og bli motivert til å drive enda mer idrett med sisu, sier Bjerkli.

Biff á la Lindstrøm holdes fredag 14. juni fra 18.00 til 20.00, og bak arrangementet finner vi Foreningen Norden Nordreisa (Raisin kveeni-suomi seura).

I år er det FN´s internasjonale år for urfolksspråk. I samband med FN-året, og med støtte fra kommunal og moderniseringsdepartementet, arrangerer Nordreisa kvensk-finsk forening en språkkafé på finsk og reisakvensk annen hver uke – vår og høst. Denne aktuelle kvelden, fredag 14. juni, blir det altså Biff á la Lindstrøm og interessante fortellinger. Pris og påmeldingsfrist er i skrivende stund ennå uvisst, men kommer nok på plass etter hvert.

Tervettulemaa, velkommen.

Kontakt for arrangementet er Nordreisa kvensk-finsk forening ved Rune Bjerkli, telefon 901 44 467, epost reisakvenfinn@gmail.com

Her er hjemmesiden til Nordreisa kvensk-finsk forening